Veelgestelde vragen vrijwilligers


1. Wat voor werkzaamheden heeft Laurens voor vrijwilligers?

Laurens zoekt vrijwilligers voor verschillende werkzaamheden, zoals het assisteren met ontbijt, lunch, koffie en thee, het ophalen en wegbrengen van onze cliënten met de rolstoel, het assisteren bij activiteiten, helpen in het winkeltje, in het restaurant, of als maatje van een bewoner.  Maar ook zoeken wij voor sommige van onze locaties chauffeurs, tuinvrijwilligers en vrijwilligers voor technische klusjes. En zie je het vrijwilligerswerk dat je zoekt hier niet tussen staan? Meld je dan toch aan, wij kunnen altijd kijken of het vrijwilligerswerk dat je zoekt beschikbaar is bij Laurens!


2. Ben ik aan een vaste tijden en een rooster gebonden? Hoeveel uur moet ik minimaal beschikbaar zijn als vrijwilliger?

De afspraken over je werktijden en het rooster hangt af van het vrijwilligerswerk dat je komt doen. Als je bijvoorbeeld wilt helpen bij activiteiten, volg je het rooster van de activiteit, terwijl je als maatje wat meer vrijheid hebt om je tijd in te delen.
Wij willen altijd wel graag weten wanneer je komt, en bij vrijwilligerswerk met een vast karakter op je komst kunnen rekenen.


3. Op welke locatie kan ik vrijwilligerswerk doen? Heb ik daar inspraak in?

Laurens heeft locaties in heel Rotterdam, Barendrecht en Lansingerland. Wij zitten dus altijd bij je in de buurt. Je kunt bij ons aangeven welke locatie of buurt je voorkeur heeft voor het vrijwilligerswerk en wij houden hiermee rekening bij de plaatsing.
Soms is niet alleen ligging van de locatie belangrijk maar ook met welke doelgroep er op een locatie wordt gewerkt. Werk je bij voorbeeld liever met ouderen, of juist met revalidatiecliënten van allerlei leeftijden? Wij kijken altijd wat het beste bij je past.


4. Welke leeftijd hebben vrijwilligers bij Laurens?

Laurens kent geen maximum leeftijd voor vrijwilligers, zolang je in staat bent om het vrijwilligerswerk te doen, ben je van harte welkom! Voor jongeren geld dat wij ons moeten houden aan de richtlijnen van de arbeidstijdenwet.
Vanaf 18 jaar is, onder bepaalde voorwaarden, vrijwilligerswerk mogelijk. De meeste jongeren komen vrijwilligerswerk doen in het kader van een maatschappelijke stage vanuit school.


5. Krijg ik als vrijwilliger een vergoeding?

Laurens betaald haar vrijwilligers geen vergoeding. Reiskosten en andere van tevoren afgesproken onkosten worden wel vergoed.
Verder zorgen wij voor een aansprakelijkheids- en ongevallen verzekering en wordt je als vrijwilliger 1 keer per jaar in het zonnetje gezet.